همایش حمایت از جنین در پرتو قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، روز چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات بیمارستان عدل برگزار شد. پیش از این پنج پیش نشست توسط پژوهشگاه قوه قضائیه برگزار شده بود.
تفاوت این همایش با پیش نشست ها، شکل گیری تعامل میان ستاد ملی جمعیت و پژوهشگاه قوه بود که موجب انتقال نقطه نظرات پژوهشی دیگر به همایش شد.
مخاطبان این همایش، جمعی از قضات مرتبط با کمیسیون های سقط قانونی، جمعی از متخصصان شاخه پزشکی و همکاران پژوهشی قوه در رشته های فقهی و حقوقی بودند که در جریان تحلیل سخنرانان قرار گرفتند.
در این همایش سرکار خانم دکتر فرزانه مهدی زاده و سرکار خانم دکتر صدیقه جعفری از کارشناسان سازمان پزشکی قانونی، به تشریح وضعیت جنین از منظر مشاهدات پزشکی و نیز روندهای پزشکی قانونی پراختند.
آقای دکتر آیدین لطفی آذر متخصص رادیولوژی، با اشاره به ضرورت توجه به وضعیت جسمی جنین در سنین پایین (۲-۳ ماهگی)، برای واکنش های جنین در برابر مهاجم و نیز میزان تکامل اندام و بروز حرکات در وی در سنین مختلف، اسنادی ارائه کردند.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست متخصص فقهی، با اشاره به اهمیت حفظ جنین، اظهار کردند در موارد صدور حکم برای از بین بردن جنین، مناسب است ملاک ولوج روح، کیفی بوده و در این صورت، زمانی که برای مثال، جنین دارای حرکاتی است، از اقدام برای اسقاط آن پرهیز شود.
آیت الله محمدرضا فقیهی متخصص فقهی نیز با اشاره به لزوم مراقبت از سطح حرج در صدور مجوزها، ضمن اشاره به ضرورت احتیاط در موارد تردید، بر عدم شرعیت مجازات پزشک و قاضی در موارد عدم تشخیص نقص یا عدم صدور حکم برای سقط تأکید کردند.
آقای دکتر حسین قشقایی نیز با طرح اهمیت توجه به حیات، این منظر حقوقی را که حیات انسانی محترم بوده و لازم است مراقبت ویژهای نسبت به آن صورت گیرد مطرح کردند و همگان را به تأمل درباره حیات انسانی دعوت نمودند.
خانم دکتر کتایون حیدری متخصص و جراح زنان و زایمان بر ضرورت ارائه گزینههای کمک کننده به مادر به عنوان یک وظیفه تأکید کردند و برخی بیماری نماییها که در القای ترس به مردم و نخبگان غیرعلوم پزشکی موثر است را نقد نمودند. ایشان اطلاع رسانی درباره بیماریهای جنینی در صورت ارائه نشدن اطلاعات کمک کننده به خانواده برای حفظ فرزندشان را مصداق اطلاع رسانی سوگیرانه دانستند.
خانم دکتر مرضیه طالبیان متخصص و جراح زنان و زایمان و دارای بورد پرناتولوژی، ضمن برشمردن وضعیت مادر در بیماری های مختلف، اطلاعاتی درباره اثر این بیماری ها بر مادر اشاراتی داشته و راه حل هایی ارائه کردند. ایشان مروری بر وظیفه پدر و مادر برای نام گذاری فرزندانشان حتی جنین سقط شده، درباره حقوق جنین فرزندان در دوران جنینی بر والدین تذکراتی دادند.
یکی از اقدامات ستاد ملی جمعیت در این همایش، طراحی و چاپ جزوه ای در خصوص سقط عمدی جنین بود که به مخاطبان ارائه شد.
روز پنجشنبه نیز برنامه آموزشی برای پاسخگویی به سوالات قضات توسط معاونت آموزش قوه برگزار شد.
تت
تت
ت
ت
ت
تتت
دبیرخانه ستاد ملی جمعیت