درمان ناباروری یکی از اولویت های جوانی جمعیت است

معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان متذکر شد: یکی از اولویت های جوانی جمعیت درمان ناباروری است، زیرا ازدواج انجام شده و تمایل به فرزندآوری نیز وجود دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، یکی از موضوعات مهم در استان گیلان و کشور را موضوع جمعیت و فرزندآوری دانست و اظهار کرد: این چالش که طی سه دهه گذشته در کشور اتفاق افتاده، امروز یکی از چالش های بزرگ در گیلان است.

وی موضوع جمعیت را دارای ابعاد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و بهداشتی و سیاسی دانست و افزود: بخشی از مشکلات رشد جمعیت ناکافی و حتی منفی به حوزه بهداشت بر می گردد و لذا می طلبد که سایر مسئولان در حوزه های اقتصادی و اجتماعی نیز برای حل مشکل جمعیت کمک کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان زادآوری کم در کنار بهبود شرایط بهداشت و درمان را منجر به سالمندی جمعیت دانست و گفت: سالمندی جمعیت نیز چالش های خاص خودش را دارد.

رضوانی با اشاره به تبعات کم شدن تمایل به فرزندآوری در کنار تک فرزندی، تاکید کرد: تک فرزندی تبعات ناخوشایندی هم برای خود فرزند و هم برای والدین او دارند و خانواده را در آینده نه چندان دور با چالش های جدی فردی و اجتماعی مواجه می کند.

وی فرزندآوری را موجب تداوم فرهنگ و گویش و قومیت و آداب محلی گیلان دانست و بیان کرد: مردم و مسئولان دست به دست هم دهند تا بتوانیم فرهنگ و قومیت گیلان را حفظ کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان ۲۴ لغایت ۳۰ اردیبهشت ماه را مصادف با هفته ملی جمعیت دانست و یادآور شد: نرخ پایین ازدواج، نرخ بالای طلاق، عدم تمایل به فرزندآوری در سال های اول ازدواج، ناباروری، سقط و… از جمله موانع پیش روی فرزندآوری است.

وی با اشاره به نقش مسائل اقتصادی در نرخ پایین فرزندآوری، ادامه داد: اگرچه مسائل اقتصادی خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، اما آمارها نشان می دهد که خانواده هایی که دغدغه اقتصادی ندارند، رغبت کمتری به فرزندآوری دارند.

رضوانی ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین را درگیر ناباروری دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی در راستای تکالیف قانونی خود پیگیر درمان ناباروری و جلوگیری از سقط است و خوشبختانه کارهای خوبی انجام شده است.

وی درمان ناباروری را پر هزینه دانست و متذکر شد: یکی از اولویت های جوانی جمعیت درمان ناباروری است، زیرا ازدواج انجام شده و تمایل به فرزندآوری نیز وجود دارد لذا در قالب قرارگاه جوانی جمعیت استان درمان ناباروری را تحت پوشش بیمه قرار دادیم.

معاون علوم پزشکی گیلان از شناسایی روجین نابارور استان خبر داد و بیان کرد: با توجه به کاهش نرخ باروری، به دنبال صیانت از نوزادان متولد شده هستیم و لذا سعی کردیم مرگ و میر و بیماری های نوزادان را به حداقل برسانیم و مراقبت های حین بارداری و حین زایمان و پس از زایمان انجام می شود. بخش مراقبت های ویژه نوزادان نارس نیز تقویت شده تا بتوانیم مرگ و میرها را کاهش دهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا / کد خبر: 1402022515967 / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲