معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به مناسبت هفته ملی سلامت با شعار «سلامت برای همه با پزشکی خانواده»، فعالیتها، اقدامات و اولویتهای دانشگاه در امر ارتقای سلامت جامعه را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، «عباس رضائیانزاده» در جمع اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری هفته ملی سلامت از نهم تا پانزدهم اردیبهشت، گفت: سازمان جهانی بهداشت همه ساله و بر اساس اولویتهای بهداشتی، شعاری محوری را برای روز جهانی بهداشت انتخاب میکند که شعار امسال روز جهانی بهداشت به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان جهانی بهداشت «سلامت برای همه» انتخاب شد.
وی اضافه کرد: کشورها بر اساس اولویتهای بهداشتی خود نسبت به بومیسازی این شعار اقدام کرده اند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران با توجه به اولویت توسعه کشوری برنامه پزشکی خانواده شهری در کشور، شعار «سلامت برای همه با پزشکی خانواده» را برای هفته ملی سلامت ۱۴۰۲ برگزیده است.
رسانهها نقشی پررنگ در تحقق اهداف سلامتمحور ما دارند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تقدیر از همراهی همیشگی اصحاب رسانه با حوزه سلامت افزود: دسترسی به اهداف تعریف شده در سلامت جامعه، بدون همکاری و همراهی مردم میسر نمیشود و در این زمینه، رسانهها نقشی بسیار پُر رنگ در ایجاد ارتباط و انتقال دیدگاهها، چالشها، تهدیدها و فرصتها بر عهده دارند که موفقیتهای به دست آمده در بحران همه گیری کووید۱۹ نمونه مشخصی از این همراهی و همدلی به شمار میرود.
رضائیان زاده در بخش دیگری از صحبتهای خود پرداختن همه جانبه به تحقق اهداف قانون جوانی جمعیت را از دیگر اولویتهای اصلی حوزه سلامت در سال جاری عنوان کرد و ادامه داد: دستیابی به اهداف تعریف شده در قانون جوانی جمعیت، با اهتمام تمام ارگانهای مرتبط میسر خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، توسعه سلامت در نقاط کم برخوردار و ارتقای سطح کیفی و کمّی نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین راهی را دیگر اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.
وی با بیان اهمیت تلاش برای بهبود سلامت دهان و دندان در ارتقای سلامت عمومی جامعه گفت: در همین راستا برنامهریزی لازم برای بالا بردن میزان مراقبت های دهان و دندان گروههای هدف شامل مادران باردار و شیرده و کودکان زیر ۱۴ سال انجام شده است.
رضائیان زاده در ادامه با اشاره به اهمیت انجام اقدامات کنترلی در بیماری سالک در استان فارس، از راهاندازی مرکز درمان سالک در تمام شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه تا پایان سال گذشته خبر داد و افزود: این اقدام منجر به دسترسی آسان تر مردم به خدمات درمانی بیماری سالک می شود.
در حال برنامهریزی جهت کاهش چالش خودکشی هستیم
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این موضوع که بیماریهای غیرواگیر همچنان بیشترین میزان ابتلا و مرگ را در جهان به خود اختصاص داده است، گفت: در حال حاضر هشت کلینیک بیماریهای غیرواگیر(NCD) در حال خدمترسانی به گروههای هدف هستند و اقدامات لازم برای راه اندازی کلینیک در شهرستانهای استان با همکاری دیگر معاونتهای دانشگاه انجام شده است.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در این کلینیکها خدماترسانی به بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا و همچنین خدمات غربالگری سرطانهای روده بزرگ، پستان و دهانه رحم؛ خدمات تشخیصی و مراقبتی به مراجعان ارایه می شود.
وی همچنین از تصویب سند ملی پیشگیری از خودکشی به عنوان یکی دیگر از محورهای فعالیت مجموعه سلامت یاد کرد و ابراز امیدواری کرد با همکاری ارگانهای مرتبط در راستای راهبردهای تعریف شده در این سند، شاهد کاهش این چالش باشیم.
منبع: خبرگزاری فارس / 14-2-1402