آیین رونمایی از مرحله اول بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایر کشور (مشمولین ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) با حضور دبیر ستاد ملی جمعیت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان برگزار شد.
دکتر محبیتبار دبیر ستاد ملی جمعیت در این مراسم اظهار کرد: با همتی که همه دوستان و همکاران ما در ستاد جوانی جمعیت به خرج دادهاند و بودجهای که برای این کار در نظر گرفته شده است، مادران غیرشاغل ساکن روستاها و عشایر که دارای سه فرزند هستند، از بیمه اجتماعی برخوردار میشوند و امیدواریم در مراحل بعدی تعداد بیشتری از مادران را تحت پوشش قرار بدهیم. وی با تقدیر و تشکر از تلاشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز داشت: اولویت ما در ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پوشش بیمهای کلیه مادرانی است که به امر مقدس پرورش فرزندان میپردازند.
سید صولت مرتضوی در این مراسم از بیمه حدود ۲ میلیون و ۲۳۶ هزار نفر از زنان روستایی و عشایر دارای سه فرزند و بیشتر مشمول ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت خبر داد که قرار است تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار بگیرند.
همچنین در این مراسم بیت الله برقراری مدیرعامل صندوق توسعه روستاییان و عشایر تاکید کرد: این قانون پشتیبانی معنوی زیادی در راستای جوانی جمعیت دارد. در راستای دغدغههایی که درباره پیر شدن سنی جمعیت وجود دارد، ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمیعت امروز به مرحله اجرا در خواهد آمد که در این مسیر وزیر تعاون و دبیر ستاد ملی جمعیت همکاری بسیار خوبی داشتهاند.
برقراری افزود: طبق آماری که داریم اکنون ۲ میلیون و ۲۶۲ هزار نفر از مادران روستایی و عشایری مشمول این قانون هستند که فرایند عضویت آنان مشخص شده است. مشمولان مرحله نخست بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایری کسانی هستند که از اول آبان ۱۴۰۰ به بعد فرزند سوم آنان به دنیا آمده است و در مراحل بعدی به سراغ کسانی خواهیم رفت که از سال ۹۹ یا ۹۸ صاحب فرزند سوم شدهاند.
محمد چکشیان، معاون اجتماعی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گفت: تمام توان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای حفظ جوانی جمعیت در چهارچوب قرارگاه جوانی جمعیت تجمیع شد. یکی از دستاوردهای آن قرارگاه همین بحث بیمه اجتماعی مادران غیرشاغل دارای سه فرزند در روستاها و جمعیتهای عشایر کشور بود.
در ادامه، هادی بهداد، مدیرکل اداره رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: امروز تفاهم نامهای میان ستاد ملی جمعیت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد خواهد شد که در کنار آن، طرح صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای کار بیمه بخشی از مادران روستایی و عشایر کشور در جهت تشویق به فرزندآوری ارائه میشود.
بدین ترتیب اجرای مرحله نخست بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایری مشمول ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با امضای تفاهمنامه میان «سیدصولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «شکیبا محبیتبار» دبیر ستاد ملّی جمعیت آغاز شد.
.